Switcheo Kripto Para Borsası Detaylı Kullanım Rehberi

switcheo-exchange

Switcheo borsası, bir diğer adıyla , NEO tabanlı bir merkezsiz borsadır. Piyasadaki diğer merkezsiz borsalara oranla oldukça kullanışlı ve kolay bir ara yüze sahip olmasının yanında arkasında oldukça başarılı bir ekip, ayı ya da boğa marketi demeden çalışmalarına tam gaz devam etmekte. Siz değerli okuyucularımız için bu yazımızda merkezsiz kripto para borsası Switcheo Exchange‘i inceledik.

Switcheo Exchange

Switcheo, NEO tabanlı olmasına rağmen Ethereum ve EOS ile de çapraz değişim de yapabilmenize olanak sağlıyor. Bir diğer deyişle, NEO, ETH ve EOS coinleri ve bu ağlara ait tokenların bir çoğunu Switcheo Exchange üzerinden alıp satabilirsiniz. Dahası, kullanıcıların direkt olarak borsa üzerinden alım satım yapabilmesi için kredi kartı ile alış veriş imkanı da sunulmaktadır.
Sitemizde Switcheo için verecek olduğumuz tüm linklerin sağlamlığı kontrol edilmiştir.

Switcheo Exchange sitesine giriş yaptıktan sonra mutlaka arama çubuğunun sol köşesindeki bağlantınızın güvenli olduğundan emin olun.

Hacker’lardan korunabilmek için güvenli bir şekilde giriş yaptıktan sonra mutlaka Switcheo Exchange adresini kısayollarınıza eklemenizi tavsiye ederiz. 

Sisteme Giriş

Switcheo Exchange sitesine girdikten sonra sağ üst köşede, Emirler sekmesinde ya da sol panelde yer alan Connect Wallet butonuna tıklayın.

Açılacak olan pencereden olabilir, ya da zaten kaydınız var ise giriş yapabilirsiniz.

Switcheo’ya kayıt olmak için e-mail, password ve 2FA güvenlik sistemini kullanarak kayıt olabilirsiniz. Ya da Switcheo’nun kullanıcılarına sunduğu Ethereum, NEO ya da EOS cüzdanlarınız aracılığı ile bir hesap oluşturmadan direkt olarak giriş yapabilirsiniz. Giriş yöntemi olarak donanım cüzdanlarını da kullanabilirsiniz. Swithceo Ledger ve Trezor cüzdanlara destek veriyor.

Bir diğer deyişle sisteme kayıt olmak zorunda değilsiniz. Merkezsiz bir borsa olmasından kaynaklı sadece cüzdanınız ile işlem yapabilirsiniz. Ancak kayıt olmanın belli başlı avantajları da mevcut. Kimi zaman yarışmalara katılabiliyor, referans programından faydalanabiliyorsunuz.

Not: Sisteme kayıt olduktan sonra 12 kelimelik mnemonic’lerinizi saklamayı unutmayın.

12 Kelimeyi kaydettikten sonra girmiş olduğunuz mail adresinize bir onay maili düşecek. Maili onayladıktan sonra son olarak 2FA güvenlik sistemini aktif etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Hesap ve Bakiye Bilgileri

Bakiyenizi kontrol etmek için sağ üst köşede yer alan Your Wallet butonuna tıklayın.

Bu aşamada karşınıza Wallet Manager yani Cüzdan Yöneticisi açılacak.

Cüzdan Yöneticinizde, alım satım için kullanılabilecek tokenların listesini, cüzdan ve sözleşme bakiyelerinizi ve Open Order altında bulunan tokenlarınızı göreceksiniz.

Sağ tarafta, cüzdanınıza para aktarmak için kullanacağınız Deposit – Para Yatırma ve Withdraw – Para Çekme sekmelerini göreceksiniz.

Deposit ve Withdraw sekmelerinin üstünde, token bakiyenizi Show Zero / Hide Zero olarak göstermenize veya gizlemenize olanak veren bir sekme vardır. Tokenlarınızı miktar veya USD değerinde görüntülemek için sekmeyi değiştirebilirsiniz , USD / Quantity.

Soldaki kenar çubuğundaki Transfer History yani transfer geçmişi butonuna tıklarsanız, Deposit ve Withdraw geçmişinize yönlendirilirsiniz.

Transfer History sayfasında, iki sekme göreceksiniz – Deposit History ve Withdraw History.

Her iki sekmeyi tıkladığınızda, transferlerin Tarih, Varlık, Tutar ve Durumunu göreceksiniz.

Transfer için kullanılan Gas (Ethereum işlemleri için) ve Transaction ID yani işlem kimliğini görmek için herhangi bir transfer için View Transaction Details, yani işlem ayrıntılarını görüntüle butonunu tıklayabilirsiniz.

Transaction ID’ye tıklarsanız, transferinizin ayrıntılarını bir blok gezgini aracılığıyla göreceksiniz.

Al-Sat İşlemleri

Al-Sat işlemlerine başlamak için sol üst kısımdaki açılabilen menüye tıklayın.

Aşağıdaki örnekte, SWTH / NEO seçilen varsayılan işlem çiftidir. Mevcut işlem çiftlerinin listesini görmek için açılır menüyü tıklayın.

İşlem yapmak istediğiniz blok zinciri veya para birimini seçin (USD, ETH, NEO veya EOS).

Arama çubuğunda, kullanılabilir belirteçlerin açılır menüsünden işlem yapmak istediğiniz belirteci seçin veya belirli bir belirteç girin. (Örn. CPX)

Bir belirteç seçtikten sonra, Buy/Sell yani Satın Alma/Satma emirlerini, her bir fiyat için mevcut olan Tutarları, Son Fiyat bilgisini, hangi fiyattan ne kadar alındığı gibi bilgilerin hepsini görebilirsiniz.

Sol tarafta, Order Book – Sipariş Defteri Buy/Sell sekmeleri, Order Type – Sipariş Türü (Limit / Piyasa) ve yapacak olduğunuz işlem için ortalama gerekecek olan fee miktarı yazılıdır.

Bir işlem gerçekleştirmek için öncelikle Buy ya da Sell butonuna tıklayın.

Ardından, Limit Order veya Market Order’ı seçin.

Price yani Fiyat etiketli kutuya, Almak/Satmak İstediğiniz fiyatı yazın Bu işlem sadece Limit Order için geçerlidir. Yani fiyat sizin girdiğiniz noktalara geldiğinde işleminiz gerçekleştirilir. Bir diğer deyişle, fiyatın düşeceğini ya da çıkacağını düşünüyorsanız düşündüğünüz noktalara emir girmek için Limit Order tipini kullanmalısınız.

Amount yani Tutar yazan kutuya Almak/Satmak istediğiniz token miktarını yazın. Değişim ücretlerini ödemek için SWTH kullanıp kullanmadığına bağlı olarak aşağıdaki Use SWTH for %25 Discount anahtarını açın/kapatın (ücretler için SWTH kullanırken% 25 indirim uygulanmaktadır).

Siparişinizi gerçekleştirmek için Sipariş Tablosunun altındaki Al/Sat düğmesini tıklayın. Hazırsınız!

Switcheo Exchange ile ilgili herhangi bir soru, görüş ve önerileriniz için bize yazabilirsiniz.

Not: Switcheo Exchange Referans sistemi kullanmaktadır. Bu dağlamda Referanslı link ile sisteme giriş yapan kullanıcılar ekstra %25 indirimli olarak işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ekibimize destek olmak için aşağıdaki referanslı link üzerinden sisteme kayıt olabilirsiniz. Kayıt olduktan sonra Create Portfolio butonuna tıklayarak kendi portfolyonuzu oluşturmayı unutmayın.

Switcheo Exchange’e buradan giriş yapabilirsiniz.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin