Alibaba’nın Ortağı Olduğu Ant Financial Blockchain Tabanlı Bir Servis Çıkarıyor

Çin e-ticaret devi Alibaba‘nın mali ortaklığı olan Ant Financial, 21 Eylül’de China Money Network‘un yerel haber bülteni olan Baas‘ın (Backend-as-a-Service) platformunu piyasaya sürüyor.

Anonsun dün Ant Financial Exploration Conference’da (ATEC) Ant Finans Başkan Yardımcısı Jiang Guoefei tarafından yapıldığı bildirildi. Yeni BaaS platformu, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni çözümlerini hayata geçirmelerini ve yenilemelerini sağlayacak kurumsal odaklı bir ant blok zinciri ortağı programı ile birlikte başlatılıyor.

Duyuru, Gueofei’nin, Ant’in şirket içi teknolojilerini daha geniş ticari sektöre açması olarak nitelendirdiği şeyle uyuşuyor:

Geçtiğimiz iki yılda Ant FinancIal, blockchaIn hakkında iki açıdan çalışmalarını sürdürüyordu. Biri teknolojiyi geliştirmek, diğeri ise onu yaygınlaştırmak ve blok zinciri uygulamalarının ticarileştirilmesini hızlandırmak.

Teknolojiyi ticarileştirme çabasının bir parçası olarak Ant Financial, yeni geliştirilen blockchain tabanlı elektronik cüzdanın sınır ötesi havale hizmetini kullanarak bu yaz başlarında ilk blockchain hizmetini denemiş oldu. Yapılan deneme Ant Financial’ın AliPayHK‘sı ile Ant’in popüler mobil uygulaması olan Alipay’ın Hong Kong versiyonu ve Filipinli ödeme uygulaması GCash arasında bir para transferini içeriyordu.

Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, birkaç yıl boyunca AliPay‘in blok zincirinde artan katılımı ve Ant Financial‘in bu Haziran ayında blockchain teknolojisinin gelişmesi için 14 milyar dolarlık bir fon sağlamasına dikkat çekti.

Ağustos ayı sonlarında yayınlanan veriler ile birlikte Alibaba‘nın şimdiye kadar blockchain teknolojisini kullanarak geliştirilmek üzere alınan onlarca patent sahibi olduğunu ortaya koydu. Açıklanan veriler dahilinde Alibaba toplamda 90’a yakın blockchain içerikli patenti alarak IBM’i de geride bıraktı.

Tüm bu çalışmalara rağmen , bu ayın başlarında yaptığı açıklamasında blockchain teknolojisine tedbirli yaklaştığını gösterdi. Blockchain teknolojisinin gelecekte var olabilmesi için daha yeşil bir dünya vizyonu ile hareket etmesi gerektiğini belirten Ma, bu yönde yapıalcak olan çalışmalara yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

CH

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin