Bitcoin Cüzdanı Nasıl Oluşturulur? Yeni Başlayanlar için Cüzdan Rehberi

Bitcoin’in normal bir gerçek paradan farkı bulunmuyor ancak hem hem de kolaylık bakımından çok daha ön planda olması ile kimileri için vazgeçilmez bir para sistemi olmuş durumda. Ancak en önemli konu öncelikle yatırımlarınızı saklayabileceğiniz bir adresinizin yani cüzdanınızın olmasıdır.

Bitcoin’lerinizi harcayabilmeniz ya da bir yerden başka bir yere transfer edebilmeniz için cüzdanınız olması gerekir. Kişiye özel olan bu cüzdanlar sadece bitcoin miktarlarınızı saklamak için değil aynı zamanda çeşitli bitcoin sahipleri arasında para gönderip-alma gibi işlemleri de kolaylıkla yapmanıza imkân sağlar.

Peki Bitcoin Cüzdanı Nasıl Oluşturulur?

Farklı Bitcoin Cüzdan seçenekleri olması rağmen en çok kullanılan cüzdanlardan birisi olan blockchain info web sitesi üzerinden cüzdan oluştur butonu ile oluşturulabilir.

bitcoin cuzdan olusturma

Açılan pencere üzerinden mail adresiniz ve seçeceğiniz bir şifreyi belirleyebilirsiniz. Ardından Devam butonuna tıklayarak Bitcoin cüzdan oluşturma işlemini tamamlamış oluyorsunuz. Gelen ekran üzerinden Bitcoin cüzdanınıza ait bilgileri kontrol edebilirsiniz. Bu ekran üzerinde Gönder ve Al seçenekleri mevcuttur. Al butonuna tıkladığınız anda karşınıza açılan ekranda cüzdanınıza ait adres bilgisini görebilirsiniz.

bitcoin cuzdan adresi ve transfer ekranı

Gönder butonuna tıkladığınızda ise sizden alıcı adresi ve miktar bilgisi istemektedir. Buraya Bitcoin göndermek istediğiniz kişinin adres bilgisi ve ne kadar BTC gödnermek istediğiniz bilgisini girerek transfer işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

bitcoin gonderimi

Kripto yatırımlarınızı korumanız açısından güvenilir bir cüzdana sahip olmanız çok önemlidir. Ancak çok çeşitli fazla kripto para cüzdanları vardır ve tüm cüzdan çeşitlerinin kendilerine göre artıları ve eksileri vardır. Size en uygun olan cüzdanı seçmeli ve yatırımınızı buna göre yapmalısınız.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin