Binance Kripto Para Borsası Detaylı Kullanım Rehberi

binance
binance

Kripto para borsaları artan coin projeleri ve ICO’lar ile birlikte ciddi bir artış göstermektedir. Ülkemizde de son dönemlerde yeni açılan kripto para borsaları farklı özellikler ve fonksiyonlar ile rekabete ortak olmaya çalışmaktadır. Kirpto para borsalarını incelediğimiz yazı dizimizin bu bölümünde pazarda aslında sadece birkaç aylık olan ancak dünyanın en büyük borsası olarak gösterilen Borsasından bahsedeceğiz.

Kripto para piyasasının yükselişi ile her geçen gün yeni borsalar ortaya çıkıyor. Talep artışı sonucunda Bittrex, Poloniex gibi popüler borsalarda yaşanan sıkıntılar yatırımcıları farklı alternatifler aramaya yöneltti. Hong Kong merkezli olmakla birlikte şu sıralar Malta’ya taşınma sürecinde olan Binance Borsası tüm bu sıkıntıları çözerek pazara girdi ve şu anda dünyanın en büyük para borsası olarak iş hayatını sürdürüyor.

Kayıt Aşaması

Binance borsası kayıt ekranına buradan erişebilirsiniz. Linke tıkladıktan sonra karşımıza yan tarafda görmüş olduğunuz kayıt formu çıkacak. E-posta adresi ve şifreniz şeklinde gerekli yerleri doldurup ‘I agree to Binance’s Terms Of Use‘ butonunu işaretledikten sonra Register butonuna tıklayarak kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.

Binance borsası güvenlik açısından belirtmiş olduğunuz mail adresinize bir onay maili yönlendiriyor. Bu maili onayladıktan sonra işleminizi tamamlamış oluyorsunuz.

Güvenlik seviyesini artırmak amacı ile Binance borsası 2FA protokolü ile çalışmaktadır. Bu işlem sayesinde şifre ve mailinizi kaybetseniz dahi cep telefonunuz sizde olduğu sürece hesabınız güvende olur. Binance hesap doğrulaması yapmadan günlük 2 BTC’ye kadar transfer işlemi yapmanıza izin veriyor. Hesap doğrulamasını yaptığınız taktirde ise bu rakam günlük 100 BTC olarak güncelleniyor. Binance hesabınızın onaylanması için gerekli adımlara aşağıdaki ekran görüntüsünden ulaşabilirsiniz.

Coin Haberleri olarak size önerimiz 2FA protokolünü tüm kripto para borsalarına aktif olarak kullanmanız yönündedir.

Cüzdan Adresleri

Üyelik ve güvenlik adımını tamamladıktan sonra artık hesabınıza Bitcoin, Ethereum veya başka coinler aktarabilirsiniz. Bunun için Üst menüde yer alan Funds > Deposit Withdrawals menüsüne tıklayarak Binance borsasının sizin için oluşturduğu cüzdan adreslerini görüntüleyebilirsiniz.

Bu ekran üzerinden sizin için oluşturulmuş cüzdanları görebilir ve yönetebilirsiniz. Her bir coin için ayrı birer yatırma ve çekme adresi mevcuttur. Binance borsasına göndermek istediğiniz coini seçtikten sonra Deposit butonuna basarak gönderimi yapmanız gereken adresi görebilirsiniz. Aynı şekilde Withdraw butonuna basarak da Binance borsasından çıkarmak istediğiniz coinleriniz için transfer sayfasını açabilirsiniz.

Alış Satış İşlemleri

Binance Borsası alım-satım işlemleri için 2 adet arayüze sahip. Bir tanesi basit kullanım, diğeri ise analiz yaparak daha detaylı kullanım için geliştirilmiş.

Basic veya Advanced olarak adlandirilan bu seçeneklerden hangisini kullanmak istiyorsanız  “Exchange” menüsü altında açılan listeden seçebilirsiniz.

Açılan sayfada bir grafik, emir tabloları, alış ve satış için kutucuklar ve en altta portföyünüzü kolayca görüntülemeniz için bir kısım çıkıyor. Öncelikle işlem yapacağınız kuru bulmalısınız. Binance hesabınıza BTC gönderdiğinizi ve NEO almak istediğinizi varsayarsak NEO/BTC ikilisinin üstüne tıklayarak ve Alış Emri verme kısmına geçebilirsiniz.

Alış yapılacağı için BUY NEO yazan butonun üstünde bulunan kısmı doldurup Buy demeniz yeterli olacaktır. Butonun hemen üstündeki “%” ile gösterilen sayılar elinizdeki Bitcoin miktarının yüzde kaçı ile işlem yapacağınızı kolayca seçmenizi sağlamakta. Almak istediğimiz miktarı ve fiyatı girerek BUY butonuna basabilirsiniz. İşlemiminin özetini sol altta bulunan tabloda bulabilirsiniz. Bekliyorsa “Open Orders” sekmesinde, gerçekleşmişse “Trade History” sekmesinde gözükecektir.

Satış işlemini de yan tarafında bulunan kırmızı SELL NEO butonun üstünden yine aynı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Binance Komisyon Ücretleri Ne Kadar?

Binance borsası üzerinden işlem yaptığınızda her bir işlem için komisyon ödersiniz. Alış ve satış iki ayrı işlem olarak değerlendirilir. Tüm borsalarda bu şekildedir. Binance komisyon oranı ise işlem yaptığınız miktarın %0.1’i kadardır. Yani binance komisyon oranı binde 1’e tekabül eder.

Örneğin tanesi 5 dolardan 200 adet WANCHAIN aldığınızı varsayalım. Bu süreçte toplam 1000 dolarlık bir işlem gerçekleştirmiş olursunuz ve binde 1 komisyon oranı ile 1 dolar komisyon ödersiniz. Binance komisyon oranları diğer borsalara göre oldukça düşüktür. Bu yüzden çok tercih edilmektedir.

Stop-Limit Özelliği

Binance borsasında aynı zamanda uzun süredir var olan Stop-Limit özelliğini kullanabilirsiniz. Özellikte günlük al-sat yapan yatırımcıların stop-limit özelliğini kullanmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Stop-Limit özelliğinin detaylı anlatımı için burayı inceleyebilirsiniz.

Yukarıdaki linkler referanslı link değildir. Sizin için hazırladığımız bu yazıyı beğendiyseniz bize destek olmak için Binance borsasına buradan referanslı link ile üye olabilirsiniz. Teşekkürler!

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin