Çinli Kripto Para Madencilerinin Büyük Göçü

Çin Banka

Çinli madencilerinin belirsiz geleceğinin en büyük sebeplerinden birisi Çin hükümetinin para piyasasını desteklemeyen politikası gösterilebilir. Bu sebeple bir çok madenci bu sektörün Çin içerisindeki geleceğine umut besleyemiyor.

Çin’deki çoğu çiftliği Sichuan eyaletinde bulunmaktadır ve sadece küçük hidroelektrik santralleri tarafından sağlanan elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. Son zamanlarda Çin hükümeti Sichuan’daki enerji üretim tesislerinin bir kısmını çevreyi koruma amacına hizmet edebilmek için kapatmayı önerdi. Bu sebeple de Sichuan eyaletindeki birçok küçük hidroelektrik santralinin bu yıl içinde kapatılması planlanıyor. Sichuan eyaleti hükümeti tarafından önerilen bu eylem, ilde bulunan tüm madencilik çiftliklerinin tahmini% 60’ını etkileyebilecek kapasitede. Söz konusu eylemin gerçekleşmesi halinde yaklaşık 15.000 kişinin madencilik sektöründen elenmesi bekleniyor.

Bu gelişmeler dahilinde Çinli madenciler gözlerini bir başka madencilik cenneti Xinjiang eyaletine çevirdi. Xinjiang eyalet hükümeti tarafından yapılan bir açıklama ile eyaletteki madencilik faliyetlerini güçlendirmek için gerekli çalışmaların son hızda devam ettiği bildirildi. Bu bildiri ile birlikte hükümet yetkililerinin madencilerin Çin’den gitmemeleri için çeşitli çalışmalar gerçekleştireceği bildirildi.

Son olarak Sichuan hükümetinin aldığı bu karar sonucunda Çinli kripto para madencileri ve maden çiftlik işletmeleri kaçınılmaz bir şekilde Çin’den ayrılmaya başladı. Çin’deki artan elektrik maliyeti ve Çin hükümetinin belirsiz politikaları, Çin’in madencilik endüstrisi için iş yapmaya devam etmesi için artık sürdürülebilir bir yer olmadığını gösteriyor.

Büyük Göç Başlıyor mu?

Madencilik çiftliklerinin sahipleri çiftliklerini yurt dışına taşımaya başladı. Çin kripto madencileri için en çok aranan ülkelerden bazıları, Kırgız Cumhuriyeti, Rusya, Moğolistan, Latin Amerika ve Güneydoğu Asya’daki diğer ülkeler olarak göze çarpıyor.

Bu ülkelerin büyük çoğunluğu Çin’e kıyasla daha ucuz enerji kaynaklarına sahip ve Çin yatırımlarının kendi ülkelerine girişini kabul etmeye daha istekli. Çin kripto madenciliği endüstrisi dünya çapında% 70’lik bir pazar payına sahip olsa da, Çin hükümeti büyük madencilik ordusunu ve çok milyar dolarlık sanayi zincirini sınırlarında tutmaktan çekinmemiş ve onları süresiz olarak ülke dışına itmekte ısrarcı görünmekte.

Ancak yabancı ülkelere göç eden madenciler hala birçok risk ve zorluklarla karşı karşıya. İlk sorun, Çinli Kripto madencilerinin varlıklarının nasıl korunacağı. Çin’den Rusya’ya taşınan birçok madencilik makinesinin bir sebepten ötürü kaybolduğu ve bazı madencilerin hükümete gerekli ücreti ödedikten sonra dahi madencilik yapılmasına izin verilmediği yönünde dedikodular dönmeye başladı. İkinci sorun ise Çin kripto madencilerinin çoğu Çin’in dışında bu tür işleri nasıl yapacağını bilmemektedir. Çinli kripto madencileri için geleceğin ne olduğu belirsizliğini korurken bir çok madenci sektörden çekilmeyi hedefliyor.

kripto para madencilik çiftliği

CH

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin