Randi Zuckerberg Huobi’nin Blockchain Danışma Komitesine Katıldı

Facebook‘un kurucusu Mark Zuckerberg‘in ablası olan Randi Zuckerberg‘in, Huobi’nin yeni blockchain’ini geliştirmek için danışma kuruluna katıldığına dair bir açıklama yayınlandı. Altı yıldan beri Facebook’ta çalışan , aynı zamanda Zuckerberg Media’nın kurucusu ve CEO’su olarak göörev yapıyordu.

Duyurudaki açıklamaya göre Zuckerberg, Çinli madencilik devi Bitmain’in CEO’su Jihan Wu ile birlikte Huobi blok zinciri için uzman görüşleri ve tavsiyelerde bulunmak üzere Huobi Zinciri Uzman Danışma Komitesine atandı.

Komite uzmanları, blok zinciri temel teknolojisinden endüstriyel uygulamalara, ticari modellemeden yönetişim ve kalkınma sorunlarına kadar çeşitli konularda rehberlik sağlayacaklar.

Huobi, yeni nesil kendi kendini düzenleyen ve merkezi olmayan bir finansal platform oluşturmak için Haziran 2018’de Huobi Zinciri Projesi’ni (HCP) başlattı. Daha sonra açıklandığı üzere proje’nin amacı hem bireylere hem de kurumlara borsa, cüzdan ve protokol olarak hizmet vermek.

2013 yılında kurulan Huobi, ticaret hacmi açısından dünyanın dördüncü büyük kripto borsası. Huobi’nin 24 saatlik hacminin ortalama 582 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor.

Facebook’un mesajlaşma uygulaması Messenger’ın başkanı David Marcus’un kişisel web sayfasında paylaştığı bir yazı ile haberimiz olduğu kadarı ile Mayıs ayında şirket, Facebook’un blockchain teknolojisinden nasıl en iyi şekilde yararlanılacağını keşfetmek için küçük bir grup kurdu.

Daha önceden Cheddar Haber medyası tarafından yapılan bir habere göre , uygulama içerisinde kullanılabilmesi için ayrıca bir birimi üzerinde de çalışmalar gerçekleştiriyor. Her ne kadar bu bilgiler Facebook tarafından bir onay alamamış olsa da haber, Facebook’a yakınlığı ile bilinen anonim kaynakların onayını aldı.

Haziran ayında Facebook, bu yılın Ocak ayından beri yürürlükte olan kripto reklam yasağını geri aldı. Yeni politika ile Facebook, reklam verecek olan kişi ve kurumların hazırlaması gereken bazı belge ve lisansların gerekeceği bilgisi de verildi.

CH

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin