Mt. Gox’un BTC’leri 1 Sene Daha Kilitli Kalacak

Mt. Gox yeniden manşetlerdeki yerini aldı. Yetkililer tarafından alınan bir karar ile Mt. Gox’un hack davası sonucu kilitli kalan ve dönem dönem satılarak mağdurlara geri ödemesi yapılan Bitcoin’ler 2019 yazına kadar kilitli kalacak. Uzmanların son ayı sezonunun başlangıcına sebep olarak gösterdiği Mt. Gox satışları, bu haber ile birlikte yatırımcılarının yüzünü güldürdü.

Gox Mağdurları
Mt Gox Mağdurları 1 sene daha ödeme alamayacak

Özetle gelmiş geçmiş en büyük hack saldırılarından birisine maruz kalan Mt. Gox, çalınan Bitcoin’lerin mağdurlara geri ödenmesi cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme kararıyla bu cezayı alan Mt. Gox’un varlıkları bir rehabilitasyon planı ile devam ederken Bitcoinist’e göre Mt. Gox önümüzdeki yılın bu dönemlerine kadar yeni bir satış yapamayacak. Bitcoinist tarafından yapılan açıklama şöyle:

Mt. Gox, alacaklılar tarafından yatırılan tüm BTC’leri iade edecek güce sahip değil. Bu yüzden Mt. Gox’un elinde kalan BTC’ler alacaklılara değil kreditörlere verilmelidir.

İlginç bir şekilde, plan, ödemelerin FIAT yerine Bitcoin ve Bitcoin Cash’te yapılacağını içeriyor:

Genel olarak,Mt. Gox’a BTC gönderen mağdurların geri ödemelerini BTC ve BCH yerine FIAT para birimleri ile yapmayı öneriyoruz.

Ödemelerin Bitcoin ve ile yapılması önerisinde bu coinler özellikle seçilmiş. Çünkü altcoinlerden yapılan geri ödemeler, piyasaları manipüle edebilir ve bu da büyük sorunlara neden olabilir.

Konu ile ilgili makaleye buradan erişebilirsiniz.

Bu durum Mt. Gox mağdurları için önemli bir adım olarak görülüyor. Ancak aynı zamanda Mt. Gox mağdurlarının mağduriyetinin giderilmesi için en az 1 sene daha beklemeleri anlamına geliyor.

Yaşanan bu son gelişmeler ışığında uzmanlar marketindeki yatırımcıların az da olsa nefes alabileceklerine inanıyor. Ayı piyasasına sebep olarak gösterilen bu satışların en az 1 sene boyunca yapılmayacak olması, markete yeni oyuncuları tekrar getirebilecek bir durum olarak gösteriliyor.

Daha önceden NYSE ve ICE tarafından yapılan açıklamalar, Coinbase’in İngiliz Pound‘u ile alım satım yapılması için çalışması ve e-ticaret yönündeki çalışmaları, Çin bankalarının blockchain sistemi ile entegre çalışan uygulamalar geliştirdiklerini açıklamaları, Starbucks ve Microsoft gibi firmaların Bitcoin ve diğer kripto paraların bulunduğu kripto para pazarına olan güveni tazelemiş ve market hacimlerinin küçük miktarlardaki artışına sebebiyet vermişti.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin