BitcoinCASH (BCH) Fiyat Analizi, 23 Nisan

Son günlerdeki market hacminin artması ile birlikte gelen Bitcoin fiyatının yükselişi birçok için de fiyat artışı anlamına geldi. Yatırımcılar boğa piyasası başladı mı? tartışmalarını yapmaya başladılar bile. Peki BCH boğa piyasasına ne ölçüde katkı sağlıyor?

Kimi coinler sessiz sedasız yükselişini sürdürürken kimileri ise pump/dump ile dengesizliğini korumaya devam ediyor.

BitcoinCASH ise yavaş ama istikrarlı bir yükseliş trendi yakalamış gibi görünüyor. Son birkaç gündeki yükselişin sebebi hardfork olarak Mayıs tarihi için ayarlanmış bir hardfork olması olarak gösteriliyor.

Ancak yatırımcıların bu ile ilgili bilmesi gereken önemli bir husus söz konusu. Gerçekleşmesi beklenen fork aslında bir yazılım güncellemesi olarak geçiyor. Yani aslında elinde BCH bulunduran yatırımcılar airdrop ile yeni bir coin sahibi olamayacaklar.

Kripto para piyasasındaki en çok görülen tiplerinden birisi olarak fork yapacak olan bir coin’e yatırım yapmak göze çarpıyor. Buradaki asıl amaç projeyi desteklemektense yeni üretilecek olan coinden ücretsiz olarak elde edebilmektir.

Bu durumda da doğal olarak fork olacak coinin fiyatında dump etkisine neden oluyor. Sadece hardfork kelimesi ile birlikte yatırımcıların gözünü kapatıp aldığı coin fork bittikten sonra yüksek fiyattan elden çıkarılması sonucu dump etkisini yaşamış oluyor.

BCH özelinde ise fork tarihi olan 15 Mayıs‘a daha uzun süre olsa da fork sonucu yeni bir coin üretilerek airdrop yapılmayacak olması haberi yatırımcıların yatırımlarını geri çekmelerine neden olacaktır.

ETC ile benzer

Bu duruma benzer bir durum daha önceden ETC yani Ethereum Classic forkunda yaşanmıştı. ETC yazılımcıları bir hardfork yapacaklarını ve bu fork sonucu Callisto isminde yeni bir coin üretileceğini belirtti. Birçok yatırımcı ücretsiz olarak yeni bir coin elde edeceklerini öğrendikten sonra ETC fiyatında 2-3 kat oranında artış yaşandı. Ancak Callisto’nun destek ekibinin olmaması, borsalar tarafından en azından kısa vadede listeleme olmayacağının açıklanması ile ETC fiyatında yüksek oranlarda düşüş yaşandı.

BCH Hangi Fiyattan Satılmalı?

BCH yatırımcılarının ETC fork olayındaki durumu yaşamamaları için 2 adet potansiyel satış noktası mevcut.

1) 0.165 BTC
2) 0.190 BTC

Grafik analizcilerinin uyarısı bu fiyatlardan BCH alınmaması. Muhtemel bir düzeltme noktası olarak 0.145-0.140 satoshi seviyelerinin beklenmesi gerektiği düşünülüyor. Fiyatı nbu seviyelere düşmesinin ardından BCH komunitisinin fiyatı tekrar yükselteceği ve en azından 0.170 satoshi seviyelerine çekebileceği düşünülüyor.

Marketin boğa sezouna girdiği düşünüldüğü bu dönemlerde BCH oldukça riskli bir yatırım olarak görülüyor. BCH komunitisi ile BTC komunitisi arasındaki çekişme malesef ki fiyatın çok fazla oranda değişkenlik göstermesine sebep oluyor.

Coin Haberleri ekibi olarak önerimiz şu anda BitcoinCASH yani BCH coinden uzak durmanız.

Bol kazançlar.

Kaynak: CryptoSignals

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin