Ovis Kripto Para Borsası Kullanımı

Kripto para borsaları artan coin projeleri ve ICO’lar ile birlikte ciddi bir artış göstermektedir. Ülkemizde de son dönemlerde yeni açılan borsaları farklı özellikler ve fonksiyonlar ile rekabete ortak olmaya çalışmaktadır. Bu yazımızda pazara yeni gelen OVIS borsasının nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz.

OVIS daha çok yeni olmasına rağmen kısa sürede uyum sağlamış ve BTCTurk, Paribu gibi borsalardan kullanıcı çekmeye başlamıştır. Bu duruma en büyük etken ise referanslı kullanıcı sistemi, grafik analizleri ve Türkiye’deki en çok altcoin listelenen borsa olması. Lafı fazla uzatmadan maddeler halinde Ovis’den bahsedelim.

OVIS’de Neler Var?

OVIS pazara hızlı bir giriş yaparken en büyük koz olarak Türkiye’deki en çok altcoin listelenen marketi olmasıydı. Bu yazının yazıldığı tarih itibari ile şu anda toplamda 19 adet altcoin listelenmekte. Listelenen paralar genel olarak yurt dışı borsalarında yüksek hacme sahip ve yatırımcılarını aktif tutmaya çalışan projeler. Örnek olarak NEO, Ripple, Ethereum, Bitcoin, IOTA, XLM, EOS, Monero, OmiseGO, Litecoin ve sürekli eklenen yeni kripto paralar.

Gelişmiş Özellikler

Market, Limit ve Stop emirler, analiz için çok sayıda indikatör, detaylı market ekranları ile Türkiye’nin en gelişmiş uygulaması olmaya aday.

Çift Faktörlü Yetkilendirme (2FA)

Güvenlik özellikle kripto apra borsalarında olmazsa olmaz bir özellik. Maalesef ki ülkemizde aktif olan kripto para borsalarında Google 2FA Authenticator kullanımı yeterli sayıda değil. OVIS bu olanağı kullanıcılarına sunarak büyük bir fark yaratmış durumda. Gerek yurt içi gerek yurt dışı tüm borsalarda bu özelliğin olmasına dikkat etmeniz güvenliğiniz açısından oldukça önem arz ediyor.

Oyuncu Tipleri

Ovis, yatırımcılarına iki farklı yönetim ekranı sunar.

Yeni Oyuncu

Eğer ilk dijital para yatırımınızı yapıyorsanız, emir tipleri, indikatörler, emir defterleri gibi terimler size yabancı geliyorsa bu ekran ile sadece yatırım yapmak istediğiniz dijital parayı bilerek tek tıkla alım/satım yapabilirsiniz.

Deneyimli Oyuncu

Detaylı market verileri, gelişmiş grafikler, Limit, Market ve Stop emir tipleri, son market işlemleri gibi parametrelerin açılarak yatırımcıya sunulduğu ekrandır. Daha önceden bir kripto para borsası deneyiminiz varsa Deneyimli Oyuncu olarak borsayı kullanmanız uygun olacaktır.

Komisyon Oranları

Ovis’te tüm işlemlerden %0.2 komisyon alınmakta, ancak Gizli Emir tiplerinde ekstradan %0.1’lik komisyon daha uygulanmaktadır.

Referans Sistemi

OVIS borsasında referans sistemi işletilmektedir. Borsaya üye alımı sadece referans üzerinden yapılabilmektedir. Referansınızı kullanarak borsaya üye olan kullanıcıların işlem komisyonlarının %25’i size yönlendirilir.

Minimum Yatırım Miktarları

OVIS borsası borsayı deneyebilmeniz için oldukça cüzi miktarlarda para yatırmanıza izin vermekte. Minimum yatırılabilir Türk Lirası miktarı 100₺ olarak belirlenmiş durumda.

OVİS borsası referans linki olmadan üye alımı yapmamaktadır. Kayıt olabilmek için OVIS borsası üzerinde kaydı olan bir arkadaşınızı bulabilir, ya da buradan kaydolabilirsiniz.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin