KuCoin Kripto Para Borsası Detaylı Kullanım Rehberi

kucoin

KuCoin ekibi 2017 yılında borsası işine adım attığından beri diğer borsalara oranla daha kullanıcı dostu bir görsel dizayn ile hizmet veriyorlar.

Rehber olarak hazırlanan bu yazıda KuCoin Borsasının kullanımını sizler için derledik.

Kripto para dünyasında göreceli olarak çok yeni olan borsası henüz doğrulanmasa da Binance borsasının bir yan ürünü olarak hizmet vermekte. Zaman zaman aksaklıklar yaşasalar da problemleri çözüp hizmet vermeye devam ediyorlar. 2017 yılının Ağustos ayında bir melek ile birlikte ilk versiyonlarını yayınladılar. Şu anda websitesinin yanında aynı zamanda iOS ve Android uygulamaları da mevcut. Ancak henüz Google Play ve AppStore‘dan onay almadıklarını ve uygulamalarını indirmenin yolunun mobil cihazınız üzerinden sitelerine giriş ile yapılabildiğini söylemek gerekiyor.

Bonus planları ve referanslı üye alımı ile birlikte KuCoin kullanıcılarına oldukça geniş bir yelpazede pasif gelir imkanı sağlıyor. Kendi coin’leri olan KuCoin Shares (KCS) coinlerinden elinizde bulundurduğunuz sürece borsanın gelirlerinin %50‘sine ortak oluyorsunuz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus bu gelirin çok fazla olmadığı, ve tüm yatırımınızı bu plan üzerinden gerçekleştirmemenizin akıllıca bir davranış olacağıdır.

Bu yazının yazıldığı tarihte 1 KCS token fiyatı 4.15$ olduğu düşünülürse KCS tutarak gelir elde edebilmek için oldukça fazla bir yatırım yapmanız gerekmektedir.

KuCoin borsası da diğer borsalar gibi oldukça fazla benzer sahte websitesi linki sorunları ile uğraşmaktadır. Özellikle Google aramaları sonucu çok fazla sayıda sahte Kucoin sitesine erişim malesef ki mümkün. Bu yazıdaki linkleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Kayıt Aşaması

KuCoin Borsası’nın giriş ekranına buradan erişebilirsiniz. Linke tıkladıktan sonra sağ üst kısımda bulunan Register butonuna tıkladıktan sonra Kullanım Koşulları ekranı karşınıza çıkacak. Bu formu onayladıktan sonra sağ tarafta da gördüğünüz giriş ekranı ile karşılaşacaksınız.

Gerekli alanları doldurduktan sonra Next butonuna tıklayarak e-mail aktivasyon adımına geçebilirsiniz.

Kucoin borsası güvenlik açısından belirtmiş olduğunuz mail adresinize bir onay maili yönlendiriyor. Bu maili onayladıktan sonra işleminizi tamamlamış oluyorsunuz.

Güvenlik seviyesini artırmak amacı ile Kucoin borsası 2FA protokolü ile çalışmaktadır. Bu işlem sayesinde şifre ve mailinizi kaybetseniz dahi cep telefonunuz sizde olduğu sürece hesabınız güvende olur. Kucoin hesap doğrulaması yapmadan da işlem yapmanıza izin veriyor. Ancak güvenlik seviyesini mümkün olan en üst seviyede tutmanız için Coin Haberleri ekibi olarak önerimiz 2FA sistemini kesinlikle aktif hale getirmenizden yanadır.

Cüzdan Adresleri

Üyelik ve güvenlik adımını tamamladıktan sonra artık hesabınıza Bitcoin, Ethereum veya başka coinler aktarabilirsiniz. Bunun için Üst menüde yer alan Assets menüsüne tıklayarak Kucoin borsasının sizin için oluşturduğu cüzdan adreslerini görüntüleyebilirsiniz.

Bu ekran üzerinden sizin için oluşturulmuş cüzdanları görebilir ve yönetebilirsiniz. Her bir coin için ayrı birer yatırma ve çekme adresi mevcuttur. Kucoin borsasına göndermek istediğiniz coini seçtikten sonra Deposit butonuna basarak gönderimi yapmanız gereken adresi görebilirsiniz. Aynı şekilde Withdraw butonuna basarak da Kucoin borsasından çıkarmak istediğiniz coinleriniz için transfer sayfasını açabilirsiniz.

Aynı menünün alt tarafında yer alan KuCoin Bonus butonuna tıklayarak elinizde bulundurduğunuz KCS sayısına oranla dağıtılan paylarınızı görebilirsiniz.

Yine aynı menünün alt tarafında yer alan Referral Bonus butonuna tıklayarak sizin referansınızı kullanarak KuCoin borsasına üye olan kullanıcıların size kazandırdığı coinleri ve değerlerini görebilirsiniz. Aynı zamanda bu sayfada yukarıda yer alan My Referral Link butonu ile referans linkinizi alabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Referans Sistemi

Kucoin referans sistemi ile diğer borsalara oranla kullanıcılarının daha çok pasif gelir elde edebilmesini amaçlamış durumda. Üç aşamalı çalışan referans sistemi ile birlikte KuCoin borsası toplam gelirinin %40‘ını daha dağıtmaktadır.

Sizin referansınızı kullanarak Kucoin borsasına üye olan ve kullanan kullanıcıların alış-verişlerinden alınan işlem ücretlerinin %20‘si sizin hesabınıza yollanmaktadır.

Sizin referansınızı kullanarak hesap açan kullanıcılar da kendi referanslarını arkadaşları ile paylaşabilir. Bu durumda bu kişilerin yaptıkları alış-verişlerden alınan işlem ücretlerinin %12‘si de sizin hesabınız yollanır.

Aynı şekilde bu kişilerin referanslı linkini kullanarak Kucoin borsasında alış-veriş yapan kişilerin alış-verişlerinden alınan işlem ücretlerinin de %8‘i sizin hesabınıza yollanır.

Bu işlemler ile birlikte Kucoin borsası toplam gelirinin %90‘ını kullanıcılarına dağıtmaktadır.

Alış Satış İşlemleri

Üst menüde yer alan Markets butonuna tıklayarak al-sat işlemlerinin yapılabildiği coinlerin bulunduğu listeye erişebilirsiniz.

Buradaki listeden işlem yapmak istediğiniz coini seçerek bu coin için oluşturulan market sayfasına erişebilirsiniz.

Eğer bu sayfayı login olduktan sonra ilk kez açıyorsanız ve 2FA güvenliği aktif ise sizden tekrar bir 2FA şifresi isteyecektir.

Açılan sayfada sağ tarafta son işlemler, bunun yanında da emir tablosu yer alıyor. Bu tablodan mevcut emirleri takip edebilir ve kendi emirlerinizi buradaki işlemlere göre şekillendirebilirsiniz. Sayfanın sola doğru geri kalan tarafında ise grafik mevcut.

Sol altta ise seçilen coine dair market hacmi yer almaktadır. Burası emir tablosundaki emirlerin grafikleştirilmiş halidir.

Alt orta tarafta aktif emirleriniz yer almaktadır.

Sağ alt taraftan da alım-satım işlemleriniz için emirlerinizi girebileceğiniz bir alan mevcuttur.

Gerçekleştirmek istediğiniz tüm işlemler için emirleri buradan girebilirsiniz. Emirlerinizi girdiğiniz yerin hemen altında da komisyon ücretleri hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz bir alan mevcut.

Kucoin Borsası Komisyon Ücretleri Ne Kadar?

Kucoin şu anda alım satım ve para çekme işlemleri için nispeten düşük ücretler sunuyor. Depozito ücreti yok. Alış-Satış ücretleri, satın alınan coinin % 0,1’i kadardır. Para çekme ücretleri, çekeceğiniz paraya bağlı olarak değişir. Örnek olarak BTC 0.0005 BTC, LTC 0.001 LTC, ETH 0.01 Eter.

Tüm komisyon ücretleri bilgisine buradaki tablodan erişebilirsiniz.

Yukarıdaki linkler referanslı link değildir. Sizin için hazırladığımız bu yazıyı beğendiyseniz bize destek olmak için Kucoin borsasına buradan referanslı link ile üye olabilirsiniz. Teşekkürler!

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin