Henüz Değeri Anlaşılamamış 5 Platform Coini: Dosya 2

platform

Değeri tam olarak anlaşılamamış yada gözardı edilmiş platformlarla ilgili yazımızın ikinci ayağında da sizlere bakmanız gereken platformlar hakkında bilgi vermeye devam ediyoruz. Yazımızın birinci dosyası için bkz.

VeChain Thor

Web sitesine göre, Singapur merkezli bir proje olan “ürün ve bilgi için dünyanın önde gelen platformudur.” Biraz daha spesifik olmak gerekirse, VeChain vizyonu blockchaine dayanan güvenilir ve dağınık bir iş ekosistemi inşa etmektir. Kısaca “kendi kendine dolaşan ve genişleyen” teknoloji.

VeChain ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

ARK

ICON’a benzer şekilde, Ark, Şubat 2017’de başlatılan ve blockchainde varolmaya çalışan bir birimidir.

Ark’ın resmi web sitesindeki tanımına göre, “ARK’ın son derece esnek, uyarlanabilir ve ölçeklenebilir olmasını sağlayan bağlantılı zincirlerin tüm ekosistemini ve uçsuz bucaksız kullanımlı sanal örümcek ağı oluşturmayı hedefliyoruz. ARK, kitlenin benimsenmesi için tasarlanmış güvenli bir platformdur ve tüketicilerin istediği ve geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu hizmetleri sunacaktır. ”

Ark nasıl çalışır? Ark’ın işlevselliğinin temelinde “akıllı köprü” vardır. Akıllı köprü teknolojisi, “Verici Alanları adı verilen özel bir veri bölümü ve bu veriler üzerinden gerçekleştirebildiği görevler için özel kodlanmış dinleyici düğümleri” kullanarak blockchainler arasında iletişim sağlar.

Daha basit bir ifadeyle, bu bir kod bitinin onu bir blockchaine dönüştürdüğü anlamına gelir, bu blockchainin akıllı köprüyü kullanarak başka herhangi bir blockchainle “konuşabileceği” anlamına gelir. Bunun anlamı, bir Ethereum akıllı sözleşmesi oluşturmak, ancak sadece Ark tokennlarını tutmak istediğinizde, sadece cüzdanınıza gidip birkaç talimat vermeniz ve bu işlemin tamamlanacağı anlamına gelir.

Eğer ARK geliştiricileri,yol haritalarındaki her şeyi zamanında ve doğru şekilde sağlayabilirse bu ekosistemin, blockchain teknolojisinin benimsenmesi ve devam eden evrimin en etkili katalizörlerinden biri olacağından şüphe yoktur.

Sonuç Olarak

Bu listeyi 5 platformla sınırlamak oldukça zor oldu. Zira bu listede olmayı hakeden en az 10-15 kadar platform olduğunu kabul etmek zorundayız. Yine de sizlerin en çok işine yarayabilecek platformları göstermek istedik. Aşağıda birkaç platformu daha bilginiz olması açısından özet geçtik.

  • Ardor, Java’da yazılan, açık kaynaklı, bir blockchaindir. Ocak 2018’de Amsterdam merkezli şirket Jelurida tarafından başlatıldı. Birçok kişi, Ardor’un daha fazla dikkat çekmesi gerektiğini düşünüyor çünkü bunun zaten teorik bir şey değil, somut bir ürün olduğunu öne sürüyor.
  • Qtum (yada Quantum), merkezi olmayan ve mobil uygulamalara odaklanan açık kaynaklı bir değer aktarma platformudur. Qtum birçok nedenden ötürü heyecan vericidir, ancak en önemlisi, geliştiricilerin ETH ve BTC işlevselliklerinin en iyisini almaya ve onları tek bir iş dostu blockchainde paketlemeye çalışmasıdır.
  • Stellar kendisini “açık kaynaklı, dağıtılmış bir ödeme altyapısı” olarak tanıtır. Bu yüzden pek çok kişi Stellar Lumens’i ödemeler için bir araç olarak görür ve diğer özelliklerini gözardı eder. Ancak Stellar’ın çok sayıda ICO’su var, dapps var ve bazılarına göre, en iyi korsan-kripto platformlarından biri.
  • Stratis, blockchain teknolojisini kullanmayı amaçlayan finansal hizmetlerin ve diğer işletmelerin gereksinimlerine odaklanmış bir Blockchain-as-a-Service (BaaS) platformudur. Blockchain daha geniş bir sektör yelpazesini etkilemeye başladıkça, Stratis kendisini tercih edilen BaaS platformu olarak konumlandırmaktadır.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin