Bithumb Hacklendi!

Hackerlar, Güney Kore’nin lider borsası Bithumb‘dan 30 milyon dolar değerinde kripto para çaldı! Japon Cointelegraph olayı 19 Haziran’da bildirdi.
Tüm mevduatlar ve ödemeler geçici olarak askıya alındı.

The exchange states, bilgisayar korsanlığından etkilenen kullanıcıların zararlarını telafi edeceğini ve tüm varlıkların soğuk bir cüzdana taşındığını belirtti:

“[Tüm para yatırma ve para çekme hizmetlerinin askıya alınması için bildirim]
Yaklaşık 30.000.000 dolar değerinde birimlerinin çalındığını kontrol ettik. Çalınan kripto paralar Bithumb’dan karşılanacak ve tüm varlıklar soğuk cüzdanlara aktarılıyor.”

Uzmanlar son zamanlarda anormal erişim fark ettiğinde büyük miktarda Ethereum’u soğuk cüzdana taşıdı. 16 Haziran’da Bithumb, “güvenlik ayarlarını en üst düzeye çıkarmak için” bir ani sunucu kontrolünü açıkladı. Bakım, saat 05:20’den, 09.00 a kadar açıklanmıştı, ancak planlanan süreyi aştı.

Saldırı, dolandırıcılık ve sahtekarlık tespiti konusunda uzmanlaşmış bir proje olan Sentinel Protokolü’nün Koreli yetkililerine göre, sıcak cüzdan 19 Haziran gecesi çalındı ve çalıntı paraların bazılarının Ripple olduğu rapor edildi.

Bithumb hırsızlığı için ne dediler?

CoinMarketCap‘e göre, Bithumb’un 24 saat boyunca basılan ticaret hacmi, dünyanın altıncı en büyüğü olan 374 milyon doların üzerindedir.
Bu ayın başlarında, hackerlar Güney Koreli kripto Borsası Coinrail‘den yaklaşık 37 milyon dolar çaldılar.

Endüstri muhabiri ve yorumcu Joseph Young şunları söyledi:

“The Wall Street Journal, Bitcoin fiyatının %11’lik düşüşünün  Güney Kore’de yerel kullanıcıların çok küçük bir kısmının kullandığı küçük bir kriptocurrencynin hacklenmesi olduğunu düşünüyor. Bitcoin düşüşe geçti çünkü; insanlar ellerindekileri sattılar ve yeterince insan alım yapmadı, küçük bir hackten dolayı düşmedi”

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin