Güney Kore’nin Blockchain Yatırım Atağı

güney kore

News Asia, 21 haziran tarihinde; Güney Kore’nin Bilim ve Bilişim Bakanlığının 2022 yılına kadar 230 milyar kazanmayı hedefleyen büyük bir Teknoloji Geliştirme Stratejisi amaçladığını açıkladı.

Bakanlığın resmi açıklamasına göre, yeni girişim 10 bin blockchain endüstri uzmanını ve 100 şirketi destekleyecek. Ayrıca mevcut altı blockchain pilotunu Bakanlığın desteğiyle genişletecek ve ticarileştirecek.
Bu pilotlar gayrimenkul, online oylama, nakliye lojistiği, hayvan kaydı yönetimi, gümrükleme, emlak ve uluslararası e-belge dağıtımı için blockchain teknolojisinden faydalanmayı amaçlıyor.

Amaçlanan Projeler

Bakanlığın basın açıklamasında, “akıllı şehir” ve “akıllı fabrika” projeleri, kullanılmış otomobil endüstrisi için bir blockchain sistemi ve blockchain temelli “güvenli okul yemeği” dağıtım girişimi de dahil olmak üzere tanıtmayı planladığı özel engelleme girişimleri örnekleri de yer alıyor.
Buna ek olarak, Kore hükümeti, küçük ve orta ölçekli işletmelerin blockchain çözümlerini verimli bir şekilde uygulamaya koymalarını sağlamak için BaaS‘ın (Blockchain-as-a-Service) gelişmesini destekleyecektir.

Fonlar ayrıca block taşıt araştırma projelerine, altyapı geliştirilmesine, block taşıt teknik destek merkezine ve kum havuzuna akıllı sözleşmelere özgü hukuki konuların gözden geçirilmesine tahsis edilecektir.
Güney Koreli’nin son kripto haberleri Güney Kore’nin önde gelen kripto borsalarından Bithumb’dan 30 milyon dolarlık hırsızlık haberine odaklanmış olmasına rağmen, ülkenin kripto ve blockchain endüstrisinde olumlu gelişmeler de meydana geliyor.
Mayıs ayında, ülkenin 2020 yılına kadar “nakitsiz bir toplum” amaçlı iddialı projesini gerçekleştirmek amacıyla blockchain kullanma fikrie olumlu bakmaya başladı. Aynı ay, hükümeti yerel kripto ve blockchaine yasası için olumlu bir yeniden yönlendirme ortaya koydu. Initial Coin Offerings (Yurtiçi İlk Para Teklifleri’ni) (ICO) tekrar yasal hale getirmeyi planlıyor.
Sadece dün, en büyük Güney Koreli oyun şirketlerinden biri olan Netmarble‘ın – 12.86 trln’lik bir piyasa kapağına sahip (yaklaşık 11.59 milyar dolar) – başkanı, blockchain teknolojisinin “gelecekte tüm sektörlere uygulanacağına” inandığını söyledi.

 

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin